Fyllda dinkelpannkakor

Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
1
Fyllda dinkelpannkakor

Fyllda dinkelpannkakor är en toppenmiddag som ger mersmak. Pannkakorna får härlig smörsmak av stekningen i pannan och när du fyller dem med ost och skinka kommer både sälta och krämighet fram. Osten i pannkakan får gärna vara stark och skinkan rökt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Fyllda dinkelpannkakor

Ingredienser

6 st
1 dl  dinkel mjöl eller vetemjöl och grahamsmjöl (1 dl dinkelmjöl motsvarar 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
2 dl  mjölk
2   ägg
matfett till stekning

Fyllning

rökt skinka
mager ost (gärna lagrad)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre, tofu i stället för ost och stek i mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Med blåbär och keso som desertcrepes.

Jan

2006-09-04

Testa liknande recept

Spenatcrêpes med skinka och svamp
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crêpes med stuvad svamp
Betyg 3.1 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Capricciosa-crêpes
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Laxcrêpes med ruccolassallad
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Miniatyrbaguetter
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crêpes med skink- och champinjonfyllning
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga