Fylld pasta med basilikakräm och rostade frön
Färsk pasta är kanske den perfekta vardagsmaten: enkel, snabb och så himla god. Här serverar vi fylld färsk pasta med en smakrik basilikakräm, vaxbönor, saftiga körsbärstomater och rostade frön. Klart på nolltid!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 dl crème fraiche
1/2 kruka basilika
1/2 tsk flingsalt
100 g färskost
200 g vaxbönor eller haricots verts (bönor)
1/2 msk olivolja
1 krm salt
500 g färdiga pastaknyten, t ex tortellini
1 dl pumpa- eller solroskärnor
250 g körsbärstomater
Till servering
ev riven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastan.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta, crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta och byt ut crème fraiche, färskost och parmesan mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör välja fylld pasta och ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta, crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta och byt ut crème fraiche, färskost och parmesan mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör välja fylld pasta och ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott, tog strimlad paprika istället för bönor
Per
2024-02-21Gott!,
Mona
2023-06-29Gott!
Caroline
2021-03-15