Frasiga potatisrosor med färskost
Potatis och smördeg i en sällsynt lyckad kombination och presentation där läckert rosaröd cecile blir kronan på verket. Baka in potatisskivor i smördegen tillsammans med färskost och rulla till tjusiga ”rosor”. Imponerar garanterat på gästerna!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
400 g halvtinade smördegsplattor (4 stycken plattor)
350 g rödskalig potatis (gärna stor cecile)
1 1/2 dl färskost
rapsolja (till formen)
salt och svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och färskost.
Fri från ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är per potatisros utan tillbehör.
Tips
Smaksätt potatisrosorna med smulad getost av chèvretyp, blåmögelost, strimlade soltorkade tomater, skivade oliver eller en klick pesto.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2435 KJ / 852 kCal
Fett40 g
Salt1.1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g
Kommentarer
Hur länge kan man förbereda potatisen i förväg
Maria
2023-12-31-- smakligt kan det vara: gott
Fessahaye
2016-12-27Menar ni verkligen att en enda potatisros utan tillbehör är 852 kcal?? Då är det ju bättre att äta en halv pizza. Sen hade det varit bra med några kompletterande bilder, så att man förstår vad ni menar till exempel med att lägga omlott med en cm mellanrum och hur man rullar ihop som en ros.
Jessica
2016-11-07