Recept

Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa

Denna otroliga fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa kommer bli familjens nya favorit! Låt fisken sjuda med grönsakerna i vin, hummerfond samt grädde och bjud med god salsa av grapefrukt och avokado med smak av vitlök, sambal oelek och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000.

Ingredienser

  • 500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 fänkål
  • 6 salladslökar eller purjolök (6 salladslökar motsvarar 2 purjolökar)
  • 1 msk olja
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 4 msk hummerfond (flaska)
  • 1 dl vispgrädde

Salsa

  • 1 grapefrukt
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkålen och salladslöken i bitar.
  2. Salsa: Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv. Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
  3. Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 minuter. Servera soppan i skålar och lägg i salsan.

Liknande recept

Kommentarer

Therese Anmäl

Jättegott! Särskilt grapefruktsalsan, brukar hoppa persiljan dock. Jag är inte förtjust i vin och byter det mot vatten med lite pressad citron.

Helena Anmäl

O! Vilken kulinarisk fröjd! Denna soppa har förbättrat mitt liv, mitt intag av omega3-fetter(och därmed min hjärnas förmåga till kognition) samt mitt sociala liv då jag med socialt samkväm som ursäkt får laga detta recept gång efter annan. Halleluja moment!

Amanda Anmäl

En utav de godaste soppor jag någonsin ätit. Lägger man dessutom till litr gurkmeja får den en underbart gul färg.

Lägg till en egen kommentar.