Färsspett

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Färsspett

Snabblagade, matiga och bedårande färsspett som innehåller aromer från många härliga kryddor. Servera i pitabröd eller med kladdigt ris och syrlig yoghurtsås.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Färsspett

Ingredienser

10 portioner
800 g  lammfärs (det går också bra med älgfärs eller nötfärs)
2   gula lökar
2   kokta kalla potatisar
2 tsk  tomatpuré
1   lagerblad
1 tsk  spiskummin
2 krm  svartpepparkorn
1 krm  kardemummakärnor
2 tsk  salt
1 krm  malen kanel
10   grillspett av trä

Gör så här

Tips

Festivaltips! Stek eller grilla färskorvarna i förväg. Trä dem sedan på spett och värm på grillen. Praktiskt om man är många som ska äta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det går hem hos alla, stora som små. Antingen med pitabröd och grönsaker eller basmatiris och syrlig tomatsås och grönsaker. Perfekt på ett buffébord.

Jessika

2006-03-17

Testa liknande recept

Ras-el-hanout
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad köfte ras el hanout
Betyg 3.2 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Arabisk kycklingröra ”Tarator dajaj”
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine med lamm, pinje och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
62 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Under 60 min att tillaga