Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer
Cannelloni med fiskfärs och hummer ger dig både en smak av Italien och av havets läckerheter! Låt cannellonin smälta i munnen tillsammans med en krämig zucchinisås. Passar utmärkt att servera vid festligare tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
6 portioner
200 g gäddfilé (gös eller lax)
1 äggvita
1/2 tsk salt
1 dl vispgrädde
100 g fint skuret hummer - eller krabbkött
1/2 krm kajennpeppar
1 liten vitlöksklyfta
1 tomat
10 - 12 färska lasagneplattor
Zucchinisåsen
1 liten zucchini
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk hackad timjan
2 dl vispgrädde
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: förkoka och använd lasagneplattor utan gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havrebaserad gräddersättning, t ex Imat från Oatly eller Beneviva. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 6 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag ska testa att ha såsen i formen tillsammans med cannellonirullarna i ugnen nästa gång
Johanna
2022-11-19Vi serverade det på Nyårsafton och det blev väldigt uppskattat av våra vänner.
Gunilla
2003-01-01