Hoppa till sidans innehåll

Recept

Dubbelt så goda

Dubbelt så goda är spröda och ljuvliga kakor av nötmaräng som du fyller med en härlig smörkaffekräm. Kakorna är lite pilliga att göra men det är det väl värt för de är underbart goda och dina gäster kommer att älska dessa utsökta bakverk!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005.

Ingredienser

35 st

  • 100 g hasselnötter (100 g motsvar ca 1 1/2 dl)
  • 100 g sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 4 dl florsocker
  • 4 äggvitor

Fyllning

  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 1 äggula
  • 125 g smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 - 3/4 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal nötter och mandel i en mandelkvarn eller mixa i en matberedare. Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
  3. Klicka ut 70 teskedsstora klickar (för 35 st) på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  4. Fyllning: Vispa ut majsstärkelsen i kaffet. Sjud 2-3 minuter under omrörning till en kräm. Låt svala och rör ner äggulan.
  5. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner kaffekrämen lite i taget i smörkrämen under omrörning.
  6. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan. Förvaras i frys. Ta fram kort före servering.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer