Recept

Crostini med avokado och rökt lax

Det här enkla receptet på crostini med avokado och rökt lax är en riktig aptitretare. Frasig baguette med en röra av avokado, rödlök och citron toppat med en bit rökt lax. Himmelskt gott och alla dina gäster kommer att älska denna förrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999.

Ingredienser

  • 1 liten baguette
  • olivolja (till pensling)
  • 100 g rökt lax
  • 2 avokador
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 citron
  • svartpeppar (ur kvarn)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°C, grill.
  2. Skär baguetten i tunna skivor och pensla med olivolja på båda sidor. Lägg på plåt eller grillgaller.
  3. Grilla högt upp i ugnen under uppsikt i max 30 sekunder. Det varierar från ugn till ugn, men det kan gå oerhört snabbt att bränna vid. Ta ut och vänd och grilla på andra sidan.
  4. Skär laxen i tunna strimlor och avokadon och rödlöken i små tärningar. Lägg avokadon och rödlöken i en skål och pressa ner citron och mal rejält med peppar över. Blanda väl. Fördela blandningen på de rostade brödskivorna och toppa med laxstrimlorna.