Hoppa till sidans innehåll

Recept

Crème Brûlée med rårörda hallon

Crème brûlée med rårörda hallon är en fantastisk dessert. Du dekorerar med de rårörda hallonen på den knäckiga ytan vilket gör denna Crème brûlée komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007.

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 2/3 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • råsocker/ strösocker

Rårörda hallon

  • 2 dl hallon
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker. Blanda med urskrapad vaniljstång, grädde och mjölk. Låt stå kallt till dagen efter.
  2. Nästa dag: sätt ugnen på 100°C.
  3. Sila äggblandningen och häll upp i formar. Tillaga i ugnen ca 1 timme. Tiden varierar med formens storlek och ugn. Ta ut och låt kallna. De stelnar mer när de kallnat.
  4. Hallon: blanda hallonen med strösocker. Låt stå tills sockret smält.
  5. Täck ytan med råsocker eller vanligt strösocker. Bränn med gasolbrännare, eller sätt ugnen på grill och bränn försiktigt till en knäckig yta. Servera med de rårörda hallonen.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat, och ersätt mjölken med Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ.

Tips

Om du använder termometer ska temperaturen upp till 80°C.