Chorizoconfiterad lax med rostade grönsaker
Chorizoconfiterad lax med rostade grönsaker är ett rustikt och spännande recept där korv, laxfilé och potatis är huvudingredienser. Paprika, schalottenlök och tomat rostas i ugn. Citron sätter pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
300 - 400 g chorizo (helst råa)
8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 600 g)
2 dl olivolja + lite till plåten
4 lagerblad
1 tsk färsk timjan (repade blad)
2 msk paprikapulver
1/2 dl vit balsamvinäger
1 stor röd paprika
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
4 schalottenlökar
12 vitlöksklyftor (med skal)
600 g benfri laxfilé med skin
2 citroner
salt och peppar
bladpersilja till garnering
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen och korven.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Tips
Genom att rosta citronhalvorna får man en lätt karamelliserad sötma som fint balanserar syrligheten. Ett perfekt giftermål med den feta laxen och den kryddiga korven.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3570 KJ / 850 kCal
Fett52 g
Kommentarer
Vart är detta confiterat? För att confitera behöver man långsamt koka något i fett. Vilket man inte alls gör här. Villseledande titel
Simon
2022-03-13Massor av smak. Toppenrätt.
Jill
2020-05-02