Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Kul plock! Låt var och en fylla salladsblad med chilihet kyckling i buffalosås och ädeloströra i väntan på grillen. Toppa buffalokycklingen med en smörsås på vitlök och den heta chilisåsen srirasha och rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Ingredienser

8-10 bufféportioner

Ädelostdressing

100 g  ädelost
2 dl  turkisk yoghurt (10%)
500 g  kycklinglårfiléer
2   gemsallad
1 msk  olja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Buffalosås

50 g  smör
1 - 2 msk  srirachasås
1   pressad vitlöksklyfta

Topping

1 dl  hackade, rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1085 KJ / 260 kCal
Fett20 g
Salt0.96 g
Kolhydrater3 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Rostad potatis med blue cheese dressing
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smördegssnurror med ädelost och pepparkakskross
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gourmetknäcke med ädelost och glöggkokt lök
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksgrissini
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga