Böngryta (Feijoada)

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Böngryta (Feijoada)

Är du sugen på något matigt? Testa att laga till feijoada - en supergod portugisisk böngryta! Blanda svarta bönor med vitlök, lagerblad, apelsiner och bladspenat och sedan är grytan redo att serveras. Ät den gärna tillsammans med kött och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Böngryta (Feijoada)

Ingredienser

6 portioner
1   gul lök
3   stora vitlöksklyftor
1 msk  olja
4   lagerblad
3   burkar svarta bönor (à 410 g)
salt och peppar
3 - 4   apelsiner
2   påsar bladspenat (à 150 g) eller strimlad mangold (2 påsar bladspenat motsvarar ca 300 g mangold)

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi960 KJ / 230 kCal

Testa liknande recept

Feijoada (Brasiliansk böngryta)
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Böntryfflar med choklad och apelsin
Betyg 3.3 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta och tomatsås med chorizo
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kubansk sås av svarta bönor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Biff med mangosalsa
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salviastekt kalvstek med syrlig äppelröra
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga