Böncurry med raita
Indisk maträtt med varma toner. Böncurryn med bland annat lök, zucchini och aubergine får mumsiga smaker av curry och gurkmeja. Med en yoghurtsås och kokt ris blir rätten komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 aubergine (à ca 400 g)
2 1/2 tomater
1 stor zucchini (à ca 400 g)
1 tsk currypulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja (ger fin gul färg)
grönsaksbuljong för ev spädning
2 dl kokta kokta bönor, t ex kidneybönor
Till servering
broccoli
kokt fullkornsris
raita (indisk yogurtsås)
Gör så här
Tips
Här använder jag färdigköpta röda kidneybönor, eftersom burkbönorna är mycket snyggare än de man kokar själv. Men det går lika bra med vilken sorts bönor som helst.
Har du lagat receptet?
Kommentarer