Belgiska våfflor
Fira våffeldagen, eller andra dagar på året, med belgiskt fras. En belgisk våffla gräddas i ett särskilt våffeljärn som ger en fyrkantig och lite högre form än en traditionell svensk våffla. Tillsammans med chokladsås och glass eller grädde är detta ren njutning!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
ca 8 st
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 msk bakpulver
3 1/2 dl mjölk (3 %)
2 ägg
200 g smält avsvalnat smör
Till servering till exempel
chokladsås
bär
vaniljglass
vispad grädde
florsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, chokladsås, glass och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2023 KJ / 484 kCal
Fett28 g
Salt1.3 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Kommentarer
Onödigt mycket socker och smör. Går att dra ner ordentligt på båda utan att förlora någon smak. Lite mer mjölk kompenserar för en mindre mängd smält smör.
Maria
2024-04-28Inget recept på belgiska våfflor då riktiga innehåller jäst och skapar en tyngre våffla som inte alls ska bli krispig som svenska våfflor. Varför ens kalla detta belgiskt? Har någon i kommentarsfältet provat belgiska våfflor på riktigt?
Maria
2024-02-18Mycket gott recept - har dock modifierat receptet och tar 1 msk socker istället för 1 dl men istället tar jag mer vaniljsocker (1 msk) . Har även dubblat mängden bakpulver så att jag tar 2 msk. Sparad smet kan även användas dagen efter, vilket är mkt praktiskt! Idag testade jag även med mindre mängd smör (ca 1,5 dl) och tyckte att resultatet nog blev frasigare än tidigare, men det kan vara för att jag lärt mig hantera vårt belgiska våffeljärn (som är en billig modell, men som fungerat mkt bra!).
Margoth
2024-01-13