Recept

Barbecuesås

Gör din egen barbecuesås! Det blir kryddstarkt och riktigt gott. Vitlök, honung, ingefära och tabasco ger härlig smak. Du låter allt puttra på spisen så att smakerna förenas.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008.

Ingredienser

8 dl

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 2 msk brun farin
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 lagerblad (gärna färska)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 - 1 tsk tabasco

Näringsvärde per portion

Energi: 139 kj / 33 kcal

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite olja. Tillsätt tomatpuré, honung och farin.
  2. Skala och riv ingefäran. Tillsätt den, tomaterna, vinägern samt lagerblad, salt och tabasco. Låt puttra i minst 30 minuter.
  3. Servera gärna till Barbecuekyckling.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.