Bakad rotselleri i brynt smör

Rotselleri gör sig bäst när den får bakas länge i ugn. I rotsellerins skal sitter massor av smak, så låt det vara kvar och ta bara bort rotfästet. Denna rätt går utmärkt att förbereda dagen innan festen. Skeda över brynt smör som fått smak av lök och vitlök vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stGött😋
Lena
Suverän rätt! Använder ofta istället för ris/potatis/pasta. Funkar utan schalottenlök om den saknas i skafferiet 😜
Fia
Ska göra rätten iveckan, gjorde det ofta på 80-talet, har helt glömt denna rätt, så tack.
Annika
Det blev väldigt gott, kul att prova på rotselleri på nytt sätt.
Ronald
Rotselleri och lamm är underbart gott ihop!
Ulla
Kanongott! Det går lika bra med vanlig lök som Charlottenlök. Jag la i lite kantareller i smöret, löken å vitlöken. Toppen!
Catharina
Förslag på vad man kan servera till om man inte är vegetarian?
Helena charlott
Hej Helena Charlott! Både kyckling och fisk skulle säkerligen vara gott till detta. Hälsningar Elina
ICA-köket
Perfekt på julbordet för vegetarianen
Tove
Gott! Ny favorit.
Gunnel
Mycket god. Skulle kunna serveras till förrätt på nyår.
Anette