Bakad rotselleri i brynt smör

Betyg 4.5 av 5.96 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Bakad rotselleri i brynt smör

Rotselleri gör sig bäst när den får bakas länge i ugn. I rotsellerins skal sitter massor av smak, så låt det vara kvar och ta bara bort rotfästet. Denna rätt går utmärkt att förbereda dagen innan festen. Skeda över brynt smör som fått smak av lök och vitlök vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Bakad rotselleri i brynt smör

Ingredienser

6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
1/2 dl finriven parmesan
hackad persilja att strö över

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Gött😋

    Lena

  • Suverän rätt! Använder ofta istället för ris/potatis/pasta. Funkar utan schalottenlök om den saknas i skafferiet 😜

    Fia

  • Ska göra rätten iveckan, gjorde det ofta på 80-talet, har helt glömt denna rätt, så tack.

    Annika

  • Det blev väldigt gott, kul att prova på rotselleri på nytt sätt.

    Ronald

  • Rotselleri och lamm är underbart gott ihop!

    Ulla

  • Kanongott! Det går lika bra med vanlig lök som Charlottenlök. Jag la i lite kantareller i smöret, löken å vitlöken. Toppen!

    Catharina

  • Förslag på vad man kan servera till om man inte är vegetarian?

    Helena charlott

    Hej Helena Charlott! Både kyckling och fisk skulle säkerligen vara gott till detta. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Perfekt på julbordet för vegetarianen

    Tove

  • Gott! Ny favorit.

    Gunnel

  • Mycket god. Skulle kunna serveras till förrätt på nyår.

    Anette

Testa liknande recept

  • Rotselleridipp på smörstekt levain
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad