Hoppa till sidans innehåll

Recept

Äggfria cookies


Hör och häpna – spadet från kokta kikärter du köper i affären kan i många fall ersätta ägg. Som i dessa ljuvliga, veganska chokladkakor med en sötseg konsistens! Kakorna blir lite ojämna efter gräddning, med det är bara charmigt tycker vi.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016.

Ingredienser

30 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl brun farin
  • 3 msk spad från 1 förp. kokta kikärter
  • 100 g hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljpulver och flingsalt i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Vispa margarin och farinsocker fluffigt med elvisp. Blanda ner kikärtsspadet och den hackade chokladen. Vänd ner mjölblandningen.
  4. Rulla 30 små bollar med mjölade händer och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Platta till kakorna lite och grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
  5. Låt svalna och njut.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, men kontrollera innehållet i den mörka chokladen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärde per portion

Energi: 193 kj / 46 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 2 g
Salt: 0,1 g

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer