MÅNDAG Sallad med sötpotatis, kyckling och chilidressing 4 personer
REDAN FÄRDIGT
4 örtbakade kycklingfiléer
½ sats rostad sötpotatis
½ dl saltrostade nötter eller frön
TILLSÄTT
1 förp kokta linser, 380 g
2 dl matyoghurt
1–2 tsk sambal oelek
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk flytande honung
2 avokador
150 g salladsärtor
65 g blandade salladsblad
½ dl torkade tranbär
olivolja
salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skiva kycklingen. Häll av och skölj linserna, låt rinna av. Blanda linser med 1 msk olivolja och 1 krm salt.
2. Blanda yoghurt, sambal, ½ msk limejuice, honung, 1 krm salt och 1 krm peppar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär i skivor och ringla över ½ msk limejuice. Strimla salladsärtorna.
3. Fördela linser, sallad, sötpotatis, kyckling, salladsärtor och avokado på ett fat eller i matlådor. Strö över tranbär och nötter eller frön. Servera med dressingen.