Onsdag
Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
½ sats ugnsbakad tofu
TILLSÄTT
5 dl mathavre
1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4 ägg
1 msk sesamolja
200 g färsk spenat
2 dl kimchi
2 msk rostade sesamfrön
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
2. Sätt ugnen på 225°C. Värm tofun i ugnen 10–15 minuter. Koka upp vatten och lägg ner äggen, koka ca 7 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.
3. Värm upp sesamoljan i en stor stekpanna. Lägg i spenaten och vänd runt i oljan och 1 krm salt någon minut. Fördela mathavren i skålar och toppa med tofu, fräst spenat, kimchi, ägg och rostade sesamfrön.