Hoppa till sidans innehåll

Sugen på lite nyttigare vardagsmat? Laga en god och lite extra nyttig middag på söndag samtidigt som du förbereder tre goda måltider för veckan! Menyn bjuder bland annat på sötpotatissoppa, tabbouleh med quinoa och en bowl med marinerad tofu.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Sötpotatis i ugn med quinoa och marinerad tofu

MÅNDAG
Quinoa tabbouleh med granatäpple och fetaost

TISDAG
Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja

ONSDAG
Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Förbered det här

  • Marinerad tofu i ugn

    Marinerad tofu i ugn

    Receptet hittar du här.

  • Grön chilisås

    Grön chilisås

    Receptet hittar du här.

  • Bakad sötpotatis

    Bakad sötpotatis

    6 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 6 innan du lagar receptet.

  • Kokt quinoa

    Kokt quinoa

    till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    5 dl quinoa
    1 grönsaksbuljongtärning

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningen.
    2. Häll i quinoan och koka enligt anvisning på förpackningen.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Sötpotatis i ugn med quinoa och marinerad tofu till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats bakad sötpotatis
    ⅔ sats kokt quinoa
    ½ sats ugnsbakad tofu
    ½ sats grön chilisås

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera den rostade sötpotatisen med quinoa, marinerad tofu och grön chilisås.

  • Måndag

    Måndag

    Quinoa tabbouleh med granatäpple och fetaost till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats kokt quinoa
    TILLSÄTT
    1 granatäpple eller 2 dl frysta granatäppelkärnor
    1 liten gurka
    4 krukor bladpersilja
    1 kruka mynta
    3 msk olivolja
    1 msk färskpressad citronjuice
    1 msk finrivet citronskal
    1 stor eller 2 små schalottenlökar
    150 g haricots verts
    1 dl rostade mandlar
    2 fetaost à 150 g
    salt
    peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Skär gurkan i små kuber. Hacka persiljan och myntan.Blanda 2 msk olivolja med citronjuice och skal. Blanda dressingen med quinoa, granatäpple, gurka och de hackade örterna. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skala och skiva löken och stek tillsammans med bönorna i 1 msk olivolja i en het panna. Hacka mandeln.
    3. Servera quinoatabboulehn med de stekta bönorna och fetaost. Toppa med rostad mandel.

  • Tisdag

    Tisdag

    Sötpotatissoppa med kokosmjölk och gurkmeja till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats bakad sötpotatis
    ½ sats grön chilisås
    TILLSÄTT
    3 msk rapsolja
    ½ tsk flingsalt
    2 citrongräs
    2 stora eller 4 små schalottenlökar
    1–2 msk finriven ingefära
    1 tsk gurkmeja
    1 burk kokosmjölk 400 ml
    salt
    koriander till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. Gröp ur sötpotatisen med sked. Skär skalen i bitar och blanda med 1 msk olja och flingsalt. Lägg på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen ca 5 minuter till krispiga chips. Akta så de inte bränns.
    2. Hacka citrongräset fint. Skala och hacka schalottenlöken grovt. Fräs citrongräs, lök och ingefära tillsammans med gurkmeja i 2 msk olja i några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt den gröna chilisåsen, sötpotatisen, kokosmjölken och 4 dl vatten. Mixa soppan slät med stavmixer.
    3. Låt koka upp och koka på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt och späd ev med mer vatten för en tunnare soppa. Toppa med skalchipsen och koriander vid servering.

  • Onsdag

    Onsdag

    Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats ugnsbakad tofu
    TILLSÄTT
    5 dl mathavre
    1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
    4 ägg
    1 msk sesamolja
    200 g färsk spenat
    2 dl kimchi
    2 msk rostade sesamfrön
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
    2. Sätt ugnen på 225°C. Värm tofun i ugnen 10–15 minuter. Koka upp vatten och lägg ner äggen, koka ca 7 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.
    3. Värm upp sesamoljan i en stor stekpanna. Lägg i spenaten och vänd runt i oljan och 1 krm salt någon minut. Fördela mathavren i skålar och toppa med tofu, fräst spenat, kimchi, ägg och rostade sesamfrön.