Hoppa till sidans innehåll

Skära vattenmelonsklyftor är väl ingen konst. Men det finns ett bättre sätt! Se hur du skär vattenmelonen i bitar som går att äta på ett värdigt sätt - utan att kladda ner ansiktet.

Juliana Alonso
Tips: Här hittar du jättemånga recept med melon!

 

  • Dela vattenmelonen

    Runt, glatt och stenhårt - att slinta är en överhängande risk! För att undvika skador ska du göra så här:
    1. Hugg med kniven rakt in i mitten på melonen, med den vassa eggen riktad åt det håll där du INTE har handen (detta gäller för alla steg!)
    2. Tryck ner kniven och skär av ena halvan först
    3. Vänd på melonen och skär av andra hälften

  • Raka linjer

    Placera den ena halvan av vattenmelonen med fruktköttet nedåt mot skärbrädan. Skär 2 - 3 cm stora bitar lodrätt.

  • Skär rutmönster!

    Och nu skär du lika stora bitar vågrätt. Resultatet ska bli rutigt!

  • Ta-da!

    Nu kan du hugga in på dessa perfekta munsbitar!

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer