Hoppa till sidans innehåll

Det finns två MacGyver-smarta sätt att få ut fruktköttet ur skalet. Här visar vi steg för steg hur du får till finfina mangobitar.

Caroline Carlander
SE ÄVEN: Mangocravings? Här hittar du alla våra recept med mango

 

Skär mango - alternativ 1

  • Skär mangon i tre delar

    Skär mangon i tre delar, längs med kärnan i mitten.

  • Gröp ur med ett glas

    I det här första alternativet håller du mangohalvan i handen och gröper ur fruktköttet med ett glas. Detta steg är ganska klurigt och kräver att mangon är riktigt mogen och mjuk.

  • Skär fruktköttet i små kuber

    Skär sedan fruktköttet vertikalt och horisontellt i små kuber.

Skär mango - alternativ 2

  • Skär mangon i tre delar

    Skär mangon i tre delar, längs med kärnan i mitten.

  • Skär med skalet kvar

    Vänd mangohalvan med fruktköttet uppåt och skär ett rutmönster i fruktköttet.

  • Vänd mangohalvan ut & in

    Vänd sedan mangohalvan ut och in, så att den nästan ser ut som en igelkott.

  • Lossa kuberna med en kniv

    Skär därefter loss kuberna med en kniv.

  • Njut!

    Skuret och klart! Nu kan du njuta av den söta mangon. Kanske en mangosalsa, en fräsch mangosallad eller kanske en härlig mangosmoothie?