Hoppa till sidans innehåll

Nu är det högsäsong för citrus, så passa på att njuta av de saftiga och nyttiga frukterna. Vi listar sex redskap som enkelt hjälper dig att ta till vara på allt det goda som apelsin, lime, grapefrukt och alla andra sorter erbjuder.

Av Leena Mägi

 

Recept: Ute efter recept på olika juicer? Voilà, här hittar du!

5 smarta redskap till citrus

 • Råsaftcentrifug

  Använd råsaftcentrifugen när du vill boosta din juice med andra nyttigheter – ingefära eller andra frukter och grönsaker. Mos och fruktkött som blir kvar är perfekt att använda i matlagning. Gör vegobiffar eller stoppa moset i bröddegen. Råsaftcentrifug.

 • Blender

  Blendern är ett annat redskap du kan använda för juicing. Om du snabbt vill ha en sval juice slänger du bara ner någon isbit eller kanske några frusna bär. Många blenders har idag drickbehållare så du enkelt kan ta med din juice om du är på språng. Blender Mix & Go.

 • Citruspress

  Finns både manuell och elektrisk och är utmärkt när du vill åt juicen i citrusfrukterna. Pressa både apelsin, lime, citron, grapefrukt eller de lite ovanligare pomelo och sweetie till härlig frisk juice full av C-vitaminer. Citruspress.

 • Slowjuicer

  En slowjuicer pressar, som namnet antyder, långsamt. Fördelen med det är att cellerna öppnas och viktiga vitaminer, fibrer, antioxidanter och enzymer frigörs. Den långsamt kallpressade juicen får ett bättre näringsvärde än i andra maskiner. Slowjuicer.

 • Islåda

  Svårt att få i barnen C-vitaminer? Kanske isklubbor kan göra det enklare? Frys in juice och när vätskan stelnat något sätter du i sugrör som pinnar. Att frysa i islåda är ett bra sätt att ta tillvara på juice om det blev en skvätt över vid pressningen. Islåda.