Chokladbollar är kanske det godaste, enklaste och mest uppskattade bakverket vi har. Och visst är det kul när man kan variera en sån kär favorit! Här bjuder vi på nio chokladbollar som var och en har en alldeles egen twist.

Tips: Kan du inte få nog? Här hittar du alla våra chokladbollerecept.

 • Chokladbollar

  Dessa chokladbollar får en liten karamellsmak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.

  - Chokladbollar

  Spara

 • Chokladbollar med brynt smör

  Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!

  - Chokladbollar med brynt smör

  Spara

 • Choklad- och kaffebollar

  Sugen på en choklad- och kaffeboll efter maten? Dessa godingar innehåller även pumpakärnor, kokos, torkade dadlar och honung. En nypa salt lyfter smakerna.

  - Choklad- och kaffebollar

  Spara

 • Havrebollar

  Enkelt recept på chokladbollar med havre perfekt att servera till exempelvis kalas. Havrebollarna gör du av smör, kakao, socker, havregryn och vatten. Rulla bollarna i kokos, nötter eller sesamfrön. Barnsligt gott!

  - Havrebollar

  Spara

 • Chokladbollar med ricotta

  Den italienska färskosten ricotta är basen för de här chokladbollarna. Få ingredienser, enkla att göra och försvinnande goda. Idealiskt för sommarfikat med nyplockade färska bär.

  - Chokladbollar med ricotta

  Spara

 • Jordnötsbollar

  Fyra ingredienser, lite kokos på toppen - det är allt som krävs för att göra dessa gudomligt goda och nyttiga jordnötsbollarna. Perfekta som energirikt mellanmål!

  - Jordnötsbollar

  Spara

 • Hasselnötsbollar

  Mixa skalade hasselnötter, torkade fikon, kakao och lite salt. Forma till bollar, rulla dem i lingonpulver och skjuts in i kylen. Så där! Dina hasselnöts- och fikonbollar är klara.

  - Hasselnötsbollar

  Spara

 • Snöbollar

  De här ljuvligt lena och förföriskt goda chokladpralinerna på vit choklad, ges smak av kokos och lime. Vita ”snöbollar” på vit choklad förgyller alla festliga tillfällen med sin krämiga lyxiga konsistens och söta och friska smak.

  - Snöbollar

  Spara

 • Bajsemojis

  Gulligare bajskluttar har vi sällan skådat. Vanlig chokladbollssmet formas till de här söta bajsemojisarna. Vi kan nog lova att de blir barnens nya favorit.

  - Bajsemojis

  Spara