Söndagspreppen:

Veckomeny med fläskkarré

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för den kommande veckan förberedda. Denna gång står bland annat svamppasta, hamburgare och blomkålssoppa på menyn!
Till fler söndagspreppar!

Preppa veckan med oss!

Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

  • Veckans meny

    Söndag: Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw

    Måndag: Pasta med svamp och fläskkarré

    Tisdag: Asiatisk burgare med karré i skivor och chilimajo

    Onsdag: Blomkål- och broccolisoppa

Förbered det här

  • ugnsrostad blomkål och broccoli

    Ugnsrostad blomkål och broccoli till 2 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    1 blomkål, ca 700 g
    2 broccoli à 250 g
    3 krossade vitlöksklyftor
    1 tsk salt
    1 tsk svartpeppar
    3 msk olivolja

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar (även stammen). Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med vitlök, salt, peppar och olja.
    2. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter. Rör om efter halva tiden.

  • Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära

    Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära till 3 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    Ca 1,8 kg fläskkarré i bit
    2 rivna vitlöksklyftor
    2 msk finriven ingefära
    3 tsk salt
    1 tsk svartpeppar
    2 dl äppeljuice

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Putsa köttet. Blanda vitlök, ingefära, salt och peppar och klappa in kryddblandningen runt om köttet och lägg i en ugnsform. Häll äppeljuicen runtom.
    3. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 80°C.

  • Rotsellerislaw med äpple

    Rotsellerislaw med äpple till 2 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    600 g rotselleri
    1 rött äpple
    1 msk vitvinsvinäger
    2 dl crème fraiche
    2 tsk dijonsenap
    2 msk finhackad persilja
    ½ tsk salt
    2 krm svartpeppar

    Gör så här
    1. Skala och riv rotsellerin. Dela, kärna ur och strimla äpplet fint. Blanda med vinäger, crème fraiche, senap och persilja. Krydda med salt och peppar.

Laga det här

  • Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw

    Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw

    Redan färdigt
    ​​1/3 sats fläskkarré i ugn med äpple och ingefära
    1/2 sats ugnsrostad blomkål och broccoli
    1/2 sats rotsellerislaw med äpple

    Gör så här
    1. Skiva fläskkarrén tunt. Servera med den rostade blomkålen och broccolin och rotsellerislaw.

  • Pasta med svamp och fläskkarré

    Pasta med svamp och fläskkarré

    Redan färdigt
    1/3 sats fläskkarré i ugn med äpple och ingefära

    Tillsätt
    250 g pasta
    250 g svamp (kantareller eller champinjoner)
    2 msk smör
    1/2 tsk salt
    1/2 tsk svartpeppar
    1 1/2 dl vispgrädde
    1 dl riven parmesan
    65 g rucola
    2 msk hackad persilja

    Gör så här
    1. Strimla fläskkarrén. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av pastavattnet.
    3. Stek karrén och svampen i smöret tills det får lite färg. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och pastavattnet. Låt koka ihop och tillsätt pastan och parmesan.
    4. Toppa med rucola och persilja.

  • Asiatisk burgare med karré i skivor och chilimajo

    Asiatisk burgare med karré i skivor och chilimajo

    Redan färdigt
    1/3 sats fläskkarré i ugn med äpple och ingefära
    1/2 sats rotsellerislaw med äpple

    Tillsätt
    1 msk rapsolja
    1/2 dl hoisinsås
    4 hamburgerbröd
    4 salladsblad
    1/2 dl chilimajonnäs

    Gör så här
    1. Skär fläskkarrén i fyra tjocka skivor. Stek i oljan på båda sidor.
    2. Ringla över hoisinsåsen och låt steka ytterligare någon minut. Värm bröden. Servera karrén i bröden med sallad, chilimajonnäs och rotsellerislaw.

  • Blomkål- och broccolisoppa

    Blomkål- och broccolisoppa

    Redan färdigt
    1/2 sats ugnsrostad blomkål och broccoli

    Tillsätt
    ca 8–9 dl vatten
    1 1/2 dl vispgrädde
    1 grönsaksbuljongtärning
    3/4 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    75 g fetaost
    2 dl rotfruktschips

    Gör så här
    1. Koka upp vatten, grädde och buljongtärning. Tillsätt ugnsrostad blomkål och broccoli och mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
    2. Toppa med smulad fetaost och rotfruktschips. Ringla gärna över lite olja.

FAQ

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Artiklar (1586)

Söndagspreppen:

Lax på olika sätt

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.

Söndagspreppen

Veganska recept

En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.

Söndagspreppen:

Färgstark budgetmat

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!

Söndagspreppen:

Vardagshjältar med kyckling och potatis

Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.

Söndagspreppen:

Smakrik vego

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda

Söndagspreppen:

Höstiga vardagsklassiker

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång står bland annat köttfärslimpa, fiskgratäng och ramen på menyn.

Söndagspreppen:

Med hummus och shakshuka

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan.

Söndagspreppen

Enkel prepp med falukorv

Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.