Höstens trotjänare

Söndagspreppen!

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat rotsellerisoppa med salsicciasmul, ugnspannkaka och pasta med rotsellerisås.
Till alla söndagspreppar!

Preppa veckan med oss!

Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

  • Veckans meny

    SÖNDAG
    Rostad blomkål med stekt lax och krämig kålsallad

    MÅNDAG
    Rotsellerisoppa med rostad blomkål och salsicciasmul 

    TISDAG
    Ugnspannkaka med rotselleri och grönkålssallad

    ONSDAG
    Pasta med rotsellerisås och salsicciasmul

Förbered det här

  • Bakad blomkål på en plåt.

    Bakad blomkål för 4 personer till 2 middagar

    INGREDIENSER
    1 stort blomkålshuvud
    2 msk olja
    2 krm chiliflakes
    salt, peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
    2.Dela blomkålen mitt itu. Pensla med olja och krydda med chiliflakes, salt och peppar. Lägg blomkålen med snittytan ner på den varma plåten. Sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Rosta blomkålen tillsammans med rotsellerin, se nedan;

  • Rotsellerikräm i en skål med mald peppar på, bredvid skålen finns rå rotselleri.

    Rotsellerikräm för 4 personer till 3 middagar

    INGREDIENSER
    1 rotselleri ca 1 kg
    2 gula lökar
    8 vitlöksklyftor
    2 msk olja
    salt, peppar
    3 dl vispgrädde
    2 ½ dl mjölk

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och skär rotsellerin i 3 cm stora bitar. Skala lök och vitlök Skär gula löken i 4 klyftor. Blanda vitlöken, rotsellerin och löken med oljan. Salta och peppra. Rosta på den varma plåten med blomkålen ovan tills rotsellerin är mjuk.
    2. Koka upp grädden och mjölken och mixa tillsammans med rotselleri, vitlök och gul lök till en slät kräm.

  • Tärnad stekt salsiccia i en stekpanna.

    Salsicciasmul för 4 personer till 2 middagar

    INGREDIENSER
    600 g färsk salsiccia
    1 msk olja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Snitta upp korvskinnet och pressa ur korvfärsen ner i en stekpanna med olja. Stek färsen ca 10 minuter och finfördela med en träslev till en fint smul.

  • Vitkålssallad med brysselkål i en skål, bredvid skålen ligger vitkålssallad.

    Vitkålssallad med grönkål för 4 personer till 2 middagar

    INGREDIENSER
    3 msk olja
    1 msk rödvinsvinäger
    1 msk dijonsenap
    300 g vitkål
    1 förp skuren grönkål à 125 g
    salt
    peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Vispa ihop olja, vinäger och senap i en stor bunke. Skär vitkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ner vitkålen och grönkålen i bunken och smaka av med salt och peppar.

Laga det här

  • Grönärtsfritters med potatis och tomatsallad.

    SÖNDAG Rostad blomkål med stekt lax och krämig kålsallad för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats vitkålssallad
    ½ sats blomkål

    TILLSÄTT
    4 portioner kvarngryn
    1 grönsakbuljongstärning
    2 dl crème fraiche
    1 tsk curry 
    ½ kruka persilja
    4 portioner lax à ca 125 g
    1 msk olja
    salt, peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka kvarngrynen enligt anvisningen på förpackningen men med grönsaksbuljongtärningen.
    2. Blanda crème fraiche och curry och blanda med vitkålssalladen.
    3. Hacka persiljan. Krydda laxen med salt och peppar och vänd bitarna i persiljan. Stek laxen i oljan i en stekpanna, runt om, ca 6 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
    4. Skär blomkålen i mindre bitar och blanda med kvarngrynen.
    5. Servera laxen med kvarngrynen och kålsalladen.

  • Potatispaj i en pajform.

    MÅNDAG Rotsellerisoppa med rostad blomkål och salsicciasmul för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats rotsellerikräm
    ½ sats blomkål
    ½ sats salsicciasmul

    TILLSÄTT
    1 grönsaksbuljongtärning
    4 dl vatten
    3 dl mjölk
    salt, peppar
    ½ kruka persilja
    4 frallor

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka upp sellerikrämen med buljongtärningen, vattnet och mjölken. Låt koka upp och späd ev med mera vatten och smaka av med salt och peppar.
    2. Skär blomkålen i bitar och värm den i soppan.
    3. Hacka persiljan och blanda med salsicciasmulet.
    4. Servera soppan toppad med salsicciasmul och frallor.

  • Rostade rotfrukter med tonfisk i en skål.

    TISDAG Ugnspannkaka med rotselleri och grönkålssallad för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats rotsellerikräm
    ½ sats vitkålssallad

    TILLSÄTT
    6 ägg
    4 ½ dl vetemjöl 
    8 dl mjölk
    1 1/2 tsk salt
    1 msk smör

    Till servering
    Lingonsylt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. 
    2. Knäck äggen och blanda med mjölet och först lite av mjölken. Vispa till en jämn smet och späd med resten av mjölken. Rör i saltet och sellerikrämen.
    3. Smörj en långpanna (ca 30x40 cm) med smöret och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills pannkakan stannat och har fin färg.
    4. Servera med vitkålssalladen och gärna lingonsylt.

     

  • Grynsallad med grillost i en djup tallrik.

    ONSDAG Pasta med rotsellerisås med dragon och salsicciasmul för 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats salsicciasmul
    1/3 sats rotsellerikräm

    TILLSÄTT
    4 portioner pasta 
    250 g färska champinjoner
    1 rödlök
    1 msk olja
    salt, peppar
    1 tsk torkad dragon
    1 grönsaksbuljongtärning 
    1 dl mjölk 
    65 g rucola

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Ansa och skär champinjonerna i bitar och skala och skiva löken. Stek lök och svamp i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Tillsätt salsicciasmulet och låt det bli varmt. Värm sellerikrämen tillsammans med dragon, smulad buljongtärning och mjölk. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
    3. Vänd ner såsen i pastan och servera med smulet och rucola.

FAQ

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Inköpslistan

Inköpslistan - din digitala kompis

Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!

Upptäck inköpslistan

Artiklar Visar 1707 stycken

Frossa i färskpotatis

Söndagspreppen!

Färskpotatis är här! Njut av potatisomelett, potatispytt och parmesanrostad färskpotatis.

Enkel måltidsprepp

Söndagspreppen!

Meny med köttbullar i röd curry med nudlar, burritos med bönor och linsgryta på menyn.

Nudelsallad och vårrullar

Söndagspreppen!

Preppa veckans middagar med bland annat nudelsallad, ärtsoppa och vårrullar på menyn.