Lax på olika sätt
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat lammfärsbiffar och en krämig spaghetti med linser på menyn.
Till fler söndagspreppar!
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
Söndag: Lammfärsbiffar med rostade tomater, tzatziki och matvete
Måndag: Toast med lammfärsbiffar och chèvre
Tisdag: Matvetesallad med lamm, apelsin och avokado
Onsdag: Krämig spaghetti med röda linser och rostad mandel
Ingredienser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 ägg
1 dl havregryn
2 tsk torkad persilja
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 kg lammfärs
olivolja till stekning
Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Mixa lök, vitlök, ägg, havregryn, persilja, salt och peppar med stavmixer.
2. Blanda med färsen och forma 16 biffar.
3. Stek biffarna i omgångar i olja 3–4 min per sida. Eller lägg biffarna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen på 200°C ca 15 min.
Ingredienser
1 kg tomater
4 rödlökar
2 msk finhackad rosmarin alt 1 tsk torkad
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 tsk salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Dela tomaterna på mitten. Skala och skär löken i klyftor.
3. Lägg tomaterna med snittytan upp i en långpanna tillsammans med löken. Ringla över olja och honung. Strö över rosmarin och salt.
4. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Ingredienser
500 zucchini
5 dl tjock yoghurt (10 %)
1 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
Gör så här
1. Riv zucchinin grovt.
2. Blanda zucchinin med yoghurt, citronskal och salt.
Ingredienser
4 dl matvete
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här
1. Lägg gryn, vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och koka på låg värme ca 15 min. Ta från värmen och låt stå ca 5 min under lock.
Redan färdigt
8 lammfärsbiffar
1/3 sats tomatsallad med rostade tomater
1/2 sats tzatziki med zucchini
½ sats kokt matvete
Gör så här
1. Servera lammfärsbiffarna med tomatssallad, tzatziki och matvete.
Redan färdigt
1/3 sats tomatsallad med rostade tomater
4 lammfärsbiffar
Tillsätt
ca 200 g getost
4 skivor levainbröd
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk torkad örtkrydda (gärna franska örter)
65 g blandad sallad
2 dl frysta tinade sojabönor
2 dl oliver
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C grill. Mixa tomatsalladen slät med stavmixer. Dela lammfärsbiffarna på mitten. Skär getosten i fyra skivor. Bred tomatkrämen på brödskivorna. Lägg på två bitar lammfärsbiff och en skiva getost ovanpå. Gratinera högst upp i ugnen 7–8 min.
2. Rör ihop olja, vinäger, dijonsenap och örtkrydda till en dressing.
3. Blanda dressingen med sallad, bönor och oliver. Servera salladen tillsammans med toasten.
Redan färdigt
½ sats kokt matvete
4 lammfärsbiffar
1/2 sats tzatziki med zucchini
Tillsätt
65 g babyspenat
2 msk olivolja
2 krm salt
1 1/2 dl ajvar relish
1 tsk malen spiskummin
2 avokador
1 apelsin
Gör så här
1. Blanda matvetet med spenat, olja och salt. Strimla lammfärsbiffarna och blanda med ajvar.
2. Smaksätt tzatzikin med spiskummin.
3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Krydda med salt. Skär apelsinen i klyftor. Lägg matvetesalladen i botten av portionsskålar. Fördela lammfärsbiff, tzatziki, avokado och apelsinklyftor ovanpå.
Redan färdigt
1/3 sats färdig tomatsallad med rostade tomater
Tillsätt
4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 350 g)
4 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl torkade röda linser
1 tsk salt
ev 1 msk sambal oelek
1 dl mandel
65 g rucola
Gör så här
1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Strimla tomaterna och löken från tomatsalladen.
2. Mät upp vatten, grädde, linser, salt och ev sambal oelek i en kastrull. Tillsätt hackade tomaterna och löken och koka ca 15 min. Rör då och då.
3. Rosta mandeln på medelvärme i en torr stekpanna. Hacka den grovt. Vänd ihop pasta och sås. Servera med ruccola och hackad mandel.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Den här söndagspreppen är glutenfri och bjuder bl.a på ugnsbakad lax och potatispizza.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.
Vad sägs om vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost?
Preppa för veckans måltider! Månadens meny andas vår och bjuder på örtbakad kyckling, rostad broccoli och chilidoftande sötpotatis som blir till fyra goda rätter för veckan.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda