Matlådans dag 23 mars

Olika matlådepersonligheter

Är du en inbiten matlådeconnoisseur som älskar att komponera ihop goda rätter som du tar med till jobbet? Eller tar du det som finns i kylen och häller ner i en plastpåse och känner dig nöjd med det? Här listar vi olika matlådepersonligheter.
Här hittar du alla våra vardagsrecept.

Vilken matlådepersonlighet är du?

Vi listar olika typer av matlådepersonligheter. Är du någon som med oerhört precision tillagar och planerar dina matlådor? Eller väljer du någon trött potatis i kylen och slänger i en plastlåda?

Här hittar du också tips på hur du maxar din matlåda.

 1. 1. Pizza-Pia

  Vi känner nog alla en person som alltid har en pizzaslajs till övers i kylen. Den här personen är taktisk i sin matlådeplanering. Hen ser alltid till att spara några slajsar till morgondagens låda. Väl på jobbet tar denna fram det som en gång såg ut som en pizza men som nu har skakats om ordenligt i väskan och fått formen och känslan av någonting som legat i vätska alldeles för länge. Sladdrigheten finner inga gränser. Men det ger pizzaälskaren tillika skiter-i-vad-jag-lägger-i-min-matlåda-så-länge-det-är-just-mat blanka f*n i och kastar in pizzastackarna i micron på full styrka. Äter sedan upp dessa inom loppet av en sekund. 

  Här hittar du alla recept på pizza.

 2. 2. Gryt-Gun

  En annan färgstark matlådepersonlighet är personen som gör storkok på tomatbas på söndagen och sedan äter denna gryta varenda dag tills att personen i fråga börjar ta form och färg av en tomat. I dessa grytor hittar vi oftast TOMAT (skräll), linser, lök och möjligtvis någon form av paprika. Till detta serveras ris och ett litet malligt leende. Detta på grund av att dessa personer är väl medvetna om att de får i sig både näring och tomat samt att de lyckas spara en himla massa pengar på att äta samma sak varje dag. 

  Här hittar du alla recept på grytor. Obs, några är utan tomat.

 3. 3. Fin i kanten-Frans

  En annan färgstark personlighet är hen som lägger ner sin själ i att få till den snyggaste, godaste och skrytigaste matlådan. Bli inte förvånad om den här personen har med sig 45 olika lådor med diverse tillbehör. Riven parmesan i ett kärl och en välkomponerad bolognese (här säger vi inte köttfärssås, vi säger bolognääääse) i en annan, för att sedan finna egenknådade pastakuddar i en specialdesignad pastakuddslåda. Den här personen sätter sig gärna bredvid Tomat-Gun för att på så sätt kunna förklara vikten av att kittla smaklökarna varje dag med olika typer av maträtter. Tomat-Gun brukar oftast vara upptagen med att sleva i sig gryta. 

  Här hittar du alla våra recept på avancerad matlagning.

 4. 4. Fisk-Fredrik

  Kanske den mest fruktade av dom alla; personen som tar med sig fisk i matlådan och ställer sig utan någon skam i kroppen och micrar på full effekt så att den fräna fiskdoften sprider sig in i kontorets alla lokaler. Den här personen tycker fisk är toppen och ser ingen anledning att äta någonting annat. Av någon märklig anledning har denna person oftast med sig egna bestick trots att det finns fyrtiotusen knivar och gafflar i kontorsmatsalen. Just nu skriver en forskare på ett universitet en avhandling om just denna matlådepersonlighet. Skoja. 

  Här hittar du alla recept med fisk.

Artiklar (1199)

Foodprepping!

Matlåda med halloumi

Vi har samlat recept med halloumi som passar perfekt att göra storkok på för att sedan lagra i matlådan under veckan.

Bli matsmart!

Recept för storkok

Den som investerar lite tid i köket på att göra ett ordentligt storkok kommer tacka sig själv i framtiden. Frys in i lagom stora matlådor och ta fram vid behov. Perfekt som lunch, eller som snabb och enkel middag när tiden är knapp. Sparar både tid och pengar!

Storkok!

Kyckling i matlåda

Goda recept med kyckling som inte bara passar som matlåda utan även går att tillaga i matlådan.

Söndagspreppen:

Mat för kräsna barn

Månadens meny är anpassad för hela barnfamiljen med rätter som mättar både små och stora munnar.

Söndagspreppen!

Somriga smaker

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång blir det bland annat paj med lax och rödbetor, rostad potatissallad, och lax carbonara.

Söndagspreppen

Från pasta till pita

Månadens meny bjuder på rätter som bönstroganoff, pastagratäng och köttbullar i pitabröd.

Tänk enkelt!

Enkla recept som maxar matlådan

Matlådor är gott, enkelt och billigt. Du tjänar faktiskt på att förbereda din egen mat, så börja dubbla portionerna när du lagar mat och frys in till senare. Här är 20 rätter som tål att kylas ner och värmas upp.