Egen bearnaisesås
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du enkelt lyckas med egen bearnaisesås med dragon.
Matskola
Hollandaisesås passar perfekt till fiskrätter, skaldjur och späda grönsaker. Vi lär dig steg för steg hur du gör hollandaise och tipsar om hur du räddar en sås som har skurit sig!
Tips: Här hittar du alla våra recept på hollandaise.
I filmen visar vi hur du lyckas med hollandaisesås. Nedanför videon visar vi steg för steg hur du gör hollandaise för 4 personer.
Du behöver 300 g smör, 3 små äggulor, 1 msk citronsaft, 2 msk vatten, 2 krm salt och 1/2 krm peppar.
Smält smöret i en kastrull på låg temperatur och skilj det klara smöret från den vita bottensatsen. Spara det klara smöret. Lägg äggulor, citronjuice, vatten, salt och peppar i en kastrull.
Vispa ihop på låg värme till en tjock kräm. Se till att äggkrämen och det smälta smöret har ungefär samma temperatur, ca 50° C.
Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning.
Späd ev med lite mer vatten om såsen känns för tjock och smaka ev av med mer salt.
Servera gärna med halstrad pilgrimsmussla som lyxig förrätt.
Har hollandaissåsen skurit sig? Rädda den genom att knäcka en ny äggula i en annan kastrull och försiktigt hälla ner den skurna såsen under kraftig vispning.
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du enkelt lyckas med egen bearnaisesås med dragon.
Vi testar!
Så här gör du en perfekt rödvinssås – varje gång.
Här visar vi hur du gör italiensk porchetta, en ugnsstekt, örtkryddad fläskkarrérulle.
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du gör hemgjorda kroppkakor och bjuder på våra bästa recept
Matskola
Med rätt teknik är det lätt att öppna denna delikatess.
Matskola
Bästa sättet att skära vattenmelon är i stavar. Här visar vi hur du skär, steg för steg.
Matskola
Lite pilligt är det, men så värt mödan. Vi visar hur du lyckas med denna festliga rätt.
Matskola
När köttet ska stå i centrum. Vi visar hur du gör, steg för steg.
Matskola
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!