Minipepparkakshus - så gör du!
Vi visar steg för steg hur du bakar urgulliga minipepparkakshus!
Bygg en ståtlig, ätbar gran av frukt och bär. Skär större frukter i bitar och låt alla hjälpas åt att ”pynta granen”. Tre i ett − julpyssel, julpynt och fräsch dessert att ställa fram på bordet! Bäst av allt? Det blir suveränt gott att doppa i chokladfondue.
Tips: Fler julpyssel!
Vi visar dig steg för steg hur du gör en både juligt vacker och god fruktgran. Denna gran kommer hela familjen uppskatta att både skapa och äta!
- Skalkniv
- Potatisskalare
- Tandpetare
- 1 stort, fast äpple
- 1 medelstor morot
- Valfria frukter och bär i olika former (t ex kiwi, mango, stjärnfrukt, sharon, jordgubbar, amerikanska blåbär, kiwibär och physalis)
- Ev choklad till servering
Skala moroten. Skär av en skiva under äpplet, så att det kan stå stabilt.
Gör ett hål mitt i äpplet, så att den tjockaste delen av moroten får plats.
Stoppa ner moroten i äpplet och vrid om så att den sitter stadigt. Stick i tandpetare i ett tätt mönster i äpplet och moroten. Se till att de nedersta tandpetarna står ut mer än de översta, så att en konform bildas.
Skär upp frukten i munsbitar. Låt runda bär och mindre frukter vara hela.
Trä på rikligt med frukt och bär på tandpetarna, så att det blir till en gran.
Avsluta med en skiva stjärnfrukt högst upp, eller skär valfri frukt som en stjärna och fäst högst upp i granen.
Tjusigt va? Servera gärna din fruktgran med smält choklad för en festlig variant av chokladfondue. Vill du ta det steget längre?
Vi visar steg för steg hur du bakar urgulliga minipepparkakshus!
Pyssligt, prassligt och vem vet - kanske ligger det något gott inuti?
Skapa eget julpynt och häng upp dina julgranskulor med makramé - så gör du!
Muffins som snögubbar och tomteluvor − perfekt för julens alla fikastunder!
Släng inte överblivet paketpapper, snygga i stället till paketen! Vi visar hur du gör.
En servettvikning som är utmärkt till julbordet, dessutom enkel att göra!