Så här går det till!

Bufféköket

För ICA är det viktigt att säkerställa kvaliteten på våra recept genom noggrann provlagning. Alla Bufférecept provlagas av erfarna kockar och smakas av flera gånger. Det ska aldrig finnas anledning för dig att provlaga hemma.

Bufféköket provlagar

Det kan låta som en självklarhet, men faktum är att långt ifrån alla matsajter och mattidningar har en provlagningsrutin. Kockarna i Bufféköket är inte bara bra på att laga mat, utan även på att kritiskt granska recept och göra dem lättförståeliga. Buffés receptmakare består av kockar, matskribenter och ibland privatpersoner.

Provlagning i flera steg

Först provlagas recepten av receptmakaren. Därefter lagas maten av en kock i Bufféköket, ibland flera gånger om det är någon detalj som behöver ses över. Tillagningsmetoder förenklas om vissa moment är onödigt krångliga. Mängder, tider och ingredienser justeras. Slutligen provlagas maten igen inför fotografering. Det man ser på bilden ska styras av receptet, inte tvärtom.

Ibland händer det trots allt att det blir fel i ett recept. Då korrigeras receptversionen som ligger här på ICA.se. Misslyckade resultat kan också bero på olika ugnar, spisar, kastruller och stekpannor, vilket är lite svårare att göra något åt.

Recepten granskas och anpassas för personer som är allergiska eller överkänsliga mot gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. I viss utsträckning ska recepten också vara hälsosamma och prisvärda. Sist, men inte minst, ska de vara inspirerande. En blandad kompott med allt från vardagsrätter till mer festliga middagar och bjudningar. Det ska finnas något för alla.

Artiklar (1482)

Matskola

Filea apelsin

Vi visar hur du gör för att skalar och filear apelsinen på bästa sätt.

Matskola

Laga koreansk Bulgogi

Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.

Matskola

Äppelmust

Gör egen äppelmust för att ta hand om äppelskörden, här är några olika tillvägagångssätt.

Baconskola

Bacon i ugn

Det bästa sättet att få krispigt bacon till många är att steka ditt bacon i ugnen.

Tips & recept

Så tillagar du råkorv

Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.

Hårt, mjukt eller mittemellan?

Koktid på ägg

Här visar vi hur lång koktid det är på ägg - beroende på storlek och hur du vill ha det.