Picknick-piroger

Har du också svårt att hitta den idealiska rätten för picknicken? Då borde du testa de här mumsiga picknick-pirogerna som kan ätas både kalla och varma. Välj mellan fetaost-, skärgårds- eller tandoorifyllning. En succé på picknickfilten!

Ingredienser
12 st
Fetaostpirog
1 frp fryst bladspenat (à 250 g)
1/2 purjolök
1 dl soltorkade tomater + lite av oljan
100 g fetaost
2 msk flytande honung
1/2 tsk salt
2 krm kajennpeppar
2 frp kyld, kavlad smördeg (à 275 g)
2 äggulor till pensling
Skärgårdspirog
1 liten gul lök
1 kruka dill
1/2 ask rucolasallad (ca 50 g)
300 g varmrökt lax
2 msk riven pepparrot
1 ask naturell färskost light (à 200 g)
2 msk citronsaft
2 frp kyld, kavlad smördeg (à 275 g)
2 äggulor till pensling
Tandooripirog
3 färdiggrillade kycklingklubbor
1 gul lök
1 litet äpple
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl tandooripasta
2 - 3 msk mango chutney
2 frp kyld, kavlad smördeg (à 275 g)
2 äggulor till pensling
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stKul att göra. Passar bra till gökotta som skall bli av när det blir en fin morgon.
Veronica
Oj vad gott! Smaskens!
Hanna
Gjorde succe på vår inflyttningsfest. Vi testade bara skärgårds och tandoori-fyllningen.
Veronica