Picknick-piroger
Har du också svårt att hitta den idealiska rätten för picknicken? Då borde du testa de här mumsiga picknick-pirogerna som kan ätas både kalla och varma. Välj mellan fetaost-, skärgårds- eller tandoorifyllning. En succé på picknickfilten!
Ingredienser
12 st
Fetaostpirog
1 frp fryst bladspenat (à 250 g)
1/2 purjolök
1 dl soltorkade tomater + lite av oljan
100 g fetaost
2 msk flytande honung
1/2 tsk salt
2 krm kajennpeppar
2 frp kyld, kavlad smördeg (à 275 g)
2 äggulor till pensling
Skärgårdspirog
1 liten gul lök
1 kruka dill
1/2 ask rucolasallad (ca 50 g)
300 g varmrökt lax
2 msk riven pepparrot
1 ask naturell färskost light (à 200 g)
2 msk citronsaft
2 frp kyld, kavlad smördeg (à 275 g)
2 äggulor till pensling
Tandooripirog
3 färdiggrillade kycklingklubbor
1 gul lök
1 litet äpple
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl tandooripasta
2 - 3 msk mango chutney
2 frp kyld, kavlad smördeg (à 275 g)
2 äggulor till pensling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kul att göra. Passar bra till gökotta som skall bli av när det blir en fin morgon.
Veronica
2014-05-26Oj vad gott! Smaskens!
Hanna
2013-11-05Gjorde succe på vår inflyttningsfest. Vi testade bara skärgårds och tandoori-fyllningen.
Veronica
2005-10-29