Kyckling med fläder, äpple, ärter och palsternacksmos

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Kyckling med fläder, äpple, ärter och palsternacksmos

Fluffigt palsternacksmos i kombination med gyllenbruna kycklingfiléer som få ta smak av fläder, buljong, syrliga äpplen och färgglada ärtor. Servera denna trevliga hösträtt till din familj och de kommer inte att bli besvikna!

Kyckling med fläder, äpple, ärter och palsternacksmos

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingfiléer
2 msk  smör eller margarin
2 dl  utspädd fläderdryck
2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2   små röda äpplen
2 dl  frysta ärtor
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Palsternacksmos

600 g  potatis
2   palsternackor
salt och peppar
2 dl  mjölk
3 msk  smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojalternativ

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater43.1 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Fläderdrink
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kotlett med cider, kronärtskocka och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falukorvsgryta med äpplen och ärter
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga