Kryddmarinerad fläskytterfilé

Betyg 3.2 av 5.342 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ett festligt recept på marinerad fläskytterfilé i ugn. Dubbelmarinera fläskytterfilén genom att först smaksätta det med sesamfrön och peppar för att sedan marinera det ugnsstekta köttet i bland annat olja, soja, balsamvinäger, vitlök och ingefära. Garnera det saftiga och smakrika köttet med persilja och lingon innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ingredienser

8 portioner
2 fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 tsk pepparmix
1/2 dl sesamfrön
2 msk olja till stekning

Marinad

1 dl oliv- eller rapsolja
1 msk soja (gärna japansk)
3/4 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk färskriven ingefära
2 tsk salt
2 krm pepparmix

Garnering

2 - 3 kvistar bladpersilja
2 msk frysta lingon

Gör så här

01:00:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Hej. Mango chutneyn i marinaden från originalreceptet verkar saknas.

    Tove

  • Kan man göra denna färdig och frysa in? Och skära upp när den är tinad? Förlorar man nåt i smaken? Blir det vattnigt?

    Gerd

    Hej Gerd! Jag skulle inte rekommendera det. Den blir nog lite torr och tråkig då tyvärr. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gott o bra mat

    Majvor

  • Jättegod. Gjorde den helt klar dagen innan så att smakerna kunde sätta sig.

    Ann-charlotte

  • Kan jag frysa färdig rätt?

    Anne

    Hej Anne! Det går bra. Frys helst kött och marinad var för sig så att inte marinaden missfärgar köttet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Gott både med och utan marinad, med pepparmixen blir det en god smak iaf, skedar över köttsaften från ugnsstekningen. MEN bilden till receptet har försvunnit? Bra om den läggs in igen.

    Eva

  • Ska köttet ätas kallt eller varmt? Har gjort både och och båda funkade bra till gratäng MEN vad är det som gäller i receptet? För det står inte.

    Marianne

    Hej Marianne! Köttet är tänkt att serveras kallt men som du skriver så går det bra att servera det även varmt. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Enkelt och gott. Blev favoriträtten på studentmiddagen. Rekommenderas!

    Carina

  • Enkelt och gott! Perfekt kombo för en sommarkväll. :)

    Takako

  • Pepparmix, vad är det? Finns det på ICA?

    Ulf

    Hej Ulf! Pepparmix är en kryddmix som finns på kryddhyllan på ICA. Om den inte finns på just din ICA så be gärna personalen ta in den. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1470 KJ / 351 kCal
Fett21 g
Salt1.01 g
Kolhydrater2 g
Protein40 g

Testa liknande recept

  • Fläskytterfilé i ugn
    Betyg 4.7 av 5.337 personer har röstat
    Receptet har 100 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med brysselkål
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med avokadobea
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad