Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ett festligt recept på marinerad fläskytterfilé i ugn. Dubbelmarinera fläskytterfilén genom att först smaksätta det med sesamfrön och peppar för att sedan marinera det ugnsstekta köttet i bland annat olja, soja, balsamvinäger, vitlök och ingefära. Garnera det saftiga och smakrika köttet med persilja och lingon innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Ingredienser
8 portioner
2 fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 tsk pepparmix
1/2 dl sesamfrön
2 msk olja till stekning
Marinad
1 dl oliv- eller rapsolja
1 msk soja (gärna japansk)
3/4 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk färskriven ingefära
2 tsk salt
2 krm pepparmix
Garnering
2 - 3 kvistar bladpersilja
2 msk frysta lingon
Gör så här
01:00:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1470 KJ / 351 kCal
Fett21 g
Salt1.01 g
Kolhydrater2 g
Protein40 g
Kommentarer
Kan man göra denna färdig och frysa in? Och skära upp när den är tinad? Förlorar man nåt i smaken? Blir det vattnigt?
Gerd
2025-05-20Hej Gerd! Jag skulle inte rekommendera det. Den blir nog lite torr och tråkig då tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-22Gott o bra mat
Majvor
2025-04-24Jättegod. Gjorde den helt klar dagen innan så att smakerna kunde sätta sig.
Ann-charlotte
2024-07-17