Zucchini vadji – Wok med zucchini

11
3
Zucchini vadji – Wok med zucchini

Wok à la Bangladesh! Vadji betyder stekt på bengali och serveras ofta som tillbehör till andra rätter men fungerar utmärkt som varmrätt tillsammans med bröd eller ris. I denna vadji har zucchini fått huvudrollen och tillsammans med chili och kryddor är detta en fräsch och färgstark vegetarisk wok full av smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Zucchini vadji – Wok med zucchini

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 rödlök
1/2 grön chili
1 zucchini (à ca 400 g)
1 stor tomat (à ca 100 g)
2 msk rapsolja
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovkornig senap
vatten

Till servering

färsk koriander
kokt ris eller naanbröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris eller byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med ris eller byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med ris eller byt naanbröd mot mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt den gröna chilin mot 2 små piripiri (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Nils

2022-03-18

Härlig! Krämig och smakfull! Kör den ihop med en chicken tikka masala, passar riktig bra ihop. Naanbröd och gurkraita som tillbehör! Toppen!

Malin

2021-11-28

Måste vara något fel med kryddningen här - det här smakar ingenting förutom av pepparn! Har det blivit galet med mängden?

Hans

2021-11-16

UNdrar om jag har gamla kryddor eller så är det något fel med smaksättningen för det här blev ganska smaklöst, torrt och trist. Kankse som tillbehör men inte som huvudrätt.