Zucchini vadji – Wok med zucchini

10
2
Zucchini vadji – Wok med zucchini

Wok à la Bangladesh! Vadji betyder stekt på bengali och serveras ofta som tillbehör till andra rätter men fungerar utmärkt som varmrätt tillsammans med bröd eller ris. I denna vadji har zucchini fått huvudrollen och tillsammans med chili och kryddor är detta en fräsch och färgstark vegetarisk wok full av smaker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Zucchini vadji – Wok med zucchini

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 rödlök
1/2 grön chili
1 zucchini (à ca 400 g)
1 stor tomat (à ca 100 g)
2 msk rapsolja
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovkornig senap
vatten

Till servering

färsk koriander
kokt ris eller naanbröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris eller byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med ris eller byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med ris eller byt naanbröd mot mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt den gröna chilin mot 2 små piripiri (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Malin

2021-11-28

Måste vara något fel med kryddningen här - det här smakar ingenting förutom av pepparn! Har det blivit galet med mängden?

Hans

2021-11-16

UNdrar om jag har gamla kryddor eller så är det något fel med smaksättningen för det här blev ganska smaklöst, torrt och trist. Kankse som tillbehör men inte som huvudrätt.

Testa liknande recept