Zucchini vadji – Wok med zucchini
Wok à la Bangladesh! Vadji betyder stekt på bengali och serveras ofta som tillbehör till andra rätter men fungerar utmärkt som varmrätt tillsammans med bröd eller ris. I denna vadji har zucchini fått huvudrollen och tillsammans med chili och kryddor är detta en fräsch och färgstark vegetarisk wok full av smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 rödlök
1/2 grön chili
1 zucchini (à ca 400 g)
1 stor tomat (à ca 100 g)
2 msk rapsolja
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovkornig senap
vatten
Till servering
färsk koriander
kokt ris eller naanbröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris eller byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med ris eller byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med ris eller byt naanbröd mot mjölkproteinfritt bröd.
Gör så här
Tips
Byt den gröna chilin mot 2 små piripiri (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Härlig! Krämig och smakfull! Kör den ihop med en chicken tikka masala, passar riktig bra ihop. Naanbröd och gurkraita som tillbehör! Toppen!
Nils
2022-03-18Måste vara något fel med kryddningen här - det här smakar ingenting förutom av pepparn! Har det blivit galet med mängden?
Malin
2021-11-28UNdrar om jag har gamla kryddor eller så är det något fel med smaksättningen för det här blev ganska smaklöst, torrt och trist. Kankse som tillbehör men inte som huvudrätt.
Hans
2021-11-16