Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yoghurt- och marängtårta

Smarrig marängtårta med vit choklad och yoghurtfyllning. Toppas med kolasås, hallon och silverkulor. Tårtan blir en vinnande avslutning på vilken middag som helst.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Vispa äggvitorna med en elvisp. Tillsätt sockret i omgångar allteftersom marängen tjocknar. Marängsmeten är färdig när det går att göra styva toppar som behåller formen.
  3. Rör försiktigt ner kokosflingorna i marängsmeten.
  4. Smörj och bröa en springform (24 cm i diameter, för 8 port) med kokosflingor. Bre ut marängsmeten. Grädda marängbottnen i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt bottnen stå kvar i ytterligare 1 timme. Hit går att förbereda dagen före.
  5. Smält chokladen över vattenbad eller i en djup tallrik i mikron på full effekt (max 800 W) i ca 1 minut. Tillsätt yoghurt matskedsvis. Rör om.
  6. Lägg marängbottnen på ett tårtfat. Bre på choklad- och yoghurtfyllningen. Strö på hallon och silverkulor och ringla över kolasås.

För alla

Yoghurt- och marängtårta är glutenfri men innehåller mjölk och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Det kan vara svårt att få loss marängbottnen från plattan i springformen. Låt den i så fall vara kvar. Hallonen får gärna vara lite frysta, det ger en fräsch känsla åt rätten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl kokosflingor
  • margarin till formen
  • kokos till formen
  • 200 g vit choklad
  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 paket halvtinade hallon (à 250 g)
  • kolasås och silverkulor till servering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!