XO-sås

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
XO-sås

XO-sås är ursprungligen från Hongkong och görs på torkade skaldjur, skinka, chili och olja och är känd för sin rika och komplexa umamismak. Såsen passar som smaksättare i olika rätter både med kött, skaldjur, tofu och grönsaker.  

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

En glasburk med sås på en metallassiett och en sked vid sidan av med lite sås på.

Ingredienser

4-6 portioner
4 färska eller frysta pilgrimsmusslor (kammusslor)
4 skivor lufttorkad skinka
3 bananschalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk ingefära
3 msk japansk soja
2 msk fisksås
2 msk balsamvinäger
1/2 msk chiliflakes
1 msk farin- eller ljust muscovadosocker

Gör så här

00:30:00
00:30:00
00:07:00
00:07:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hur tunt ungefär (i millimeter) bör man skiva musslorna?

    Erica

    Hej Erica! ca 2-3 mm blir bra. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Wow vad gott! Åt med wokade grönsaker. Hur länge kan man förvara såsen i kylen?

    Linn emma

    Hej! Den håller i upp till 3 dagar i kylen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Wokade grönsaker med XO-sås
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pilgrimsmusslor på spenatbädd
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade pilgrimsmusslor
    Betyg 2.6 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tranbärssås
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad