Falukorvswok med bambuskott

24
1
Falukorvswok med bambuskott

I den här rätten möts Sverige och Asien i en härlig mix. Den svenska falukorven wokas tillsammans med paprika och bambuskott och kryddas med typiskt asiatiska smaker som ingefära och sambal oelek. Till detta kokta risnudlar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Falukorvswok med bambuskott

Ingredienser

4 portioner
550 g falukorv
1 burk skivade bambuskott (à 227 g)
2 röda paprikor
2 rödlökar
1 msk olja
2 tsk malen ingefära
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
4 port risnudlar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentar

Ulrika

2012-03-08

Eftersom vi inte ville ha det jättestarkt blandade jag ut 0,5 tsk sambal oleak med ca 1msk chilisås, blev starkt men inte samma hetta som innan.

Näringsvärde per portion

Energi 2917 KJ / 697 kCal
Fett 355 g
Kolhydrater 745 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden