Falukorvswok med bambuskott
I den här rätten möts Sverige och Asien i en härlig mix. Den svenska falukorven wokas tillsammans med paprika och bambuskott och kryddas med typiskt asiatiska smaker som ingefära och sambal oelek. Till detta kokta risnudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
550 g falukorv
1 burk skivade bambuskott (à 227 g)
2 röda paprikor
2 rödlökar
1 msk olja
2 tsk malen ingefära
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
4 port risnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2917 KJ / 697 kCal
Fett35.5 g
Kolhydrater74.5 g
Protein18 g
Kommentarer
Det här receptet kan nog vara bland det äckligaste jag har ätit :/ kommer inte laga det igen...
Nicklas
2024-04-28Supergott😀
Marita helen
2023-11-26Riktigt god wook då man kryddar på med lite extra Sambal. Jag tog en extra tesked och det blev riktigt bra.
Leif
2023-08-02