Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorvswok med bambuskott

I den här rätten möts Sverige och Asien i en härlig mix. Den svenska falukorven wokas tillsammans med paprika och bambuskott och kryddas med typiskt asiatiska smaker som ingefära och sambal oelek. Till detta kokta risnudlar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär falukorven i stavar. Häll av vätskan från bambuskotten.
  2. Dela, kärna ur och skiva paprikorna, Skala och skiva löken.
  3. Fräs korven i oljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt ingefära och grönsaker. Stek några minuter. Blanda i honung, sambal och vinäger. Låt allt bli varmt och smaksätt med salt och peppar.
  4. Koka nudlarna efter anvisningen på förpackningen.
  5. Servera korven med nudlar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 550 g falukorv
  • 1 burk skivade bambuskott (à 227 g)
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 3 msk honung
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 4 port risnudlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2917 kJ / 697 kCal