Vridna baguetter

Baka sagolika baguetter och ta med på utflykten med härligt pålägg! Baguetterna innehåller få ingredienser som jäst, rågmjöl och vetemjöl, salt och vatten men får ändå en perfekt och mild smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stÖkade på med 3 dl rågmjöl och hade även i lingon från frysen. Lite Franska kryddor i degen. Fina strängar med sirap på degen innan de stoppades in i ugnen. Bengt
Bengt olof
Ökade till 2 dl rågmjöl och 10-10,5 dl vetemjöl- jättegott bröd!
Karin
Bra och enkelt recept! Lade till 1 dl solroskärnor i degen. Stänkte kallt vatten på de utbakta bröden innan jag ställde in dem i ugnen. Gjorde i övrigt enligt receptet.
Malin
Använde 11 dl mjöl i degen, jag gräddade i nedre delen utav ugnen. Över och under värme, jag sänkte ugnen till 250 grader ist då de första baguetterna fick mycket färg. (Smak sak)
Marie
När man fyllt på med rågmjöl å sedan står det fyll på med den mindre mängden vetemjöl, vilken mindre mängd menas det, hur lös skall degen vara. Gärna ett förtydligande
Lars
Enkla att göra och så goda... Detta kommer bli mina favoriter.
Marie-louise
Underbart goda - tog lite mer salt för perfektion!
Christina
Efter 13 min på 275 grader var dom yttre lite mörka och den inre svart. Någon minut till och en kvart med avslagen värme hade blivit katastrof. Tyckte mig följa receptet noga.
Johan
Hej Johan! Tråkigt att höra att bröden inte blev som du hade tänkt dig. Det är ju det där med ugnarna... alla ugnar är olika. Och jag undrar om du kanske hade 275°C varmluft? Man ska ha 275°C över- och undervärme. Om du bakar dessa baguetter igen så kolla att du har över- och undervärme samt håll koll på baguetterna i ugnen under gräddningstiden och vid behov kan du sänka värmen. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
ICA-köket
Baktiden är lite för kort. Det blir inte riktig samma konsistens som en fransk baguette om man inte bakar det ganska hårt
Thomas