Vitlöksfrästa rödbetor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Vitlöksfrästa rödbetor

Vitlöksfrästa rödbetor är ett färggrant tillbehör med spännande smaker. De inlagda rödbetorna steks tillsammans med schalottenlök och vitlök i smör för att sedan smakas av med salt och peppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
  2. Stek lök och vitlök försiktigt i smör.
  3. Halvera rödbetorna och lägg dem i pannan. Låt dem bli varma, smaka av med salt och peppar. Serveras varmt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 schalottenlökar
  • 25 g smör
  • 1 burk inlagda hela rödbetor (à 560 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 290 kJ / 70 kCal
Fett: 3 g
Läs mer om näringsvärden