Baguette med räkröra och avokado | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baguette med räkröra och avokado

Somrig picknickmat för hela familjen är det här! En egen variant på skagenröra med räkor och ägg fyller baguetten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt räkorna tina under natten i en sil i kylen.
  2. Grädda baguetterna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Spola dem i kallt vatten en stund. Skala och skär dem i klyftor.
  4. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur köttet med en sked och skiva det.
  5. Riv skalet av citronen och blanda det med crème fraiche, räkor och dill. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva tomaterna. Skär salladen i bitar och skölj den och låt vattnet rinna av väl. Pressa saften ur halva citronen, ringla den och olivoljan över grönsakerna. Salta och peppra.
  7. Servera räkröran med ägg, avokado, tomater och sallad i baguetterna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 4 baguetter (à 150 g)
  • 4 ägg
  • 2 avokado
  • 1 citron
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk dill
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 1 isbergssallad
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2399 kJ / 572 kCal