Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitkålslaw med kummin och ingefära

Gör ett fräckt tillbehör till den nygrillade steken eller hamburgaren. Strimlad vitkål sveps in i den krämiga majonnäsen och kryddas med kummin, ingefära och lime. En underbar vitkålsslaw!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kålen finstrimlas och slakas i hett vatten någon minut, hälls av och kyls ner.
  2. Blanda majonnäsen med kryddor och låt stå i plast eller glasbunke.

För alla

Läs noga ingrediensförpackningen på majonnäsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkproteinfri.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 litet färskt vitkålshuvud (à 0,5 kg)
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 pressad limefrukt
  • 1 msk stött kummin
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • grovmalen vitpeppar
  • 2 dl majonnäs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?