Vitkål med linser

18
5
Vitkål med linser

Klassiska ingredienser med exotiska smaker, en perfekt kombination till middagsbordet! Blanda kokta linser med fräst vitkål och mixa i en mumsig kryddblandning. Yoghurten ger en fräsch och läcker syrlighet till rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Vitkål med linser

Ingredienser

4 portioner
2 dl röda linser (eller gröna)
500 g vitkål (500 g motsvarar ca 1/4 litet huvud)
3 msk olja
1 krm bruna/svarta senapsfrön
1 tsk malen spiskummin
2 torkade chilifrukter (t ex piri piri)
1 1/2 krm gurkmeja
salt
ev 2 1/2 msk matlagningsyoghurt
färsk koriander till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkfritt: byt ut yoghurten mot ett mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat inkl matlagningsyoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Annie cecilia

2013-10-08

Inte gott!

Beata

2011-10-10

Går väldigt snabbt. Dock behövs dubbelt så mycket kryddor och mycket salt för att få smak på grytan. Spännande smaker.

Ulrika

2008-01-10

Underbar studentmat, jättebilligt och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1137 KJ / 272 kCal
Fett 11 g
Salt 6 g
Kolhydrater 27 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden