Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitkål med linser

Klassiska ingredienser med exotiska smaker, en perfekt kombination till middagsbordet! Blanda kokta linser med fräst vitkål och mixa i en mumsig kryddblandning. Yoghurten ger en fräsch och läcker syrlighet till rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finstrimla vitkålen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt senapsfrön och spiskummin. Lägg på lock och fräs en kort stund på låg värme.
  4. Lägg i chilifrukter och linser. Fräs en kort stund under omrörning.
  5. Tillsätt gurkmeja och kål. Tillsätt ev lite vatten. Lägg på lock. Stek tills kålen är mjuk. Rör ev ner matyoghurten. Smaka av med salt. Garnera ev med korianderblad vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkfritt: byt ut yoghurten mot ett mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat inkl matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl röda linser (eller gröna)
  • 500 g vitkål (500 g motsvarar ca 1/4 litet huvud)
  • 3 msk olja
  • 1 krm bruna/svarta senapsfrön
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 torkade chilifrukter (t ex piri piri)
  • 1 1/2 krm gurkmeja
  • salt
  • ev 2 1/2 msk matlagningsyoghurt
  • ev färsk koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1137 kJ / 272 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept