Vitkål med linser
Klassiska ingredienser med exotiska smaker, en perfekt kombination till middagsbordet! Blanda kokta linser med fräst vitkål och mixa i en mumsig kryddblandning. Yoghurten ger en fräsch och läcker syrlighet till rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
4 portioner
2 dl röda linser (eller gröna)
500 g vitkål (500 g motsvarar ca 1/4 litet huvud)
3 msk olja
1 krm bruna/svarta senapsfrön
1 tsk malen spiskummin
2 torkade chilifrukter (t ex piri piri)
1 1/2 krm gurkmeja
salt
ev 2 1/2 msk matlagningsyoghurt
färsk koriander till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl matlagningsyoghurt.
Energi1137 KJ / 272 kCal
Fett11 g
Salt0.06 g
Kolhydrater27 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte gott!
Annie cecilia
2013-10-08Går väldigt snabbt. Dock behövs dubbelt så mycket kryddor och mycket salt för att få smak på grytan. Spännande smaker.
Beata
2011-10-10Underbar studentmat, jättebilligt och gott!
Ulrika
2008-01-10