Vitkål med linser

Klassiska ingredienser med exotiska smaker, en perfekt kombination till middagsbordet! Blanda kokta linser med fräst vitkål och mixa i en mumsig kryddblandning. Yoghurten ger en fräsch och läcker syrlighet till rätten.
 Ett recept från: 
Buffé nr 10, 2003

Ingredienser
4 portioner
2 dl röda linser (eller gröna)
500 g vitkål (500 g motsvarar ca 1/4 litet huvud)
3 msk olja
1 krm bruna/svarta senapsfrön
1 tsk malen spiskummin
2  torkade chilifrukter (t ex piri piri)
1 1/2 krm gurkmeja
 salt
ev 2 1/2 msk matlagningsyoghurt
 färsk koriander till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl matlagningsyoghurt.
Energi1137 KJ / 272 kCal
Fett11 g
Salt0.06 g
Kolhydrater27 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stInte gott!
Annie cecilia
Går väldigt snabbt. Dock behövs dubbelt så mycket kryddor och mycket salt för att få smak på grytan. Spännande smaker.
Beata
Underbar studentmat, jättebilligt och gott!
Ulrika