Vit sparris med citronsås och örtkrust

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Vit sparris med citronsås och örtkrust

Vit sparris med citronsås och örtkrust är förtjusande gott. Du kokar sparrisen så att lite tuggmotstånd kvarstår. Den krispiga örtkrusten gör du genom att mixa crostini och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Vit sparris med citronsås och örtkrust

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g vit sparris
200 g smör
2 äggulor
2 msk färskpressad citronjuice (2 msk citronsaft motsvarar ca 1/2 citron)
2 tsk vatten
2 msk krossad crostini (2 msk krossad crostini motsvarar ca 4 crostini)
1 msk hackad persilja
2 1/2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Bra, gott och krämigt (om man skippar crostinin). Skär det sig är ägget för varmt, bara att ta en tsk vatten så löser det sig.

    Arve

  • Laga in det här receptet. Såsen skär sig upprepade gånger. Har gjort egen bearnaise x flera utan problem, detta recept är felaktigt.

    Olof

Testa liknande recept

  • Ångad sparris med hollandaisesås
    Betyg 2.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit sparris med mousselinesås
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön sparris med dragonmajonnäs
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sparrispasta med kryddig korv
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad