Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Betyg 4.1 av 5.256 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Pannacotta är en klassisk norditaliensk puddingdessert. Denna är smaksatt med vit choklad och till det limemarinerade bär och hallonpuré - en riktig vinnare som kommer att älskas av dina middagsgäster!

4 coupeglas fyllda med pannacotta toppade med färska marinerade bär.

Ingredienser

4 portioner

Pannacotta

2 gelatinblad
1 vaniljstång
200 g vit bakchoklad eller chokladknappar
4 dl vispgrädde (40 %)
4 msk mjölk

Marinerade bär

1 lime
4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär, blåbär
2 - 2 1/2 tsk strösocker

Hallonpuré

125 g hallon

Gör så här

00:00:00
00:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

36 st
  • Hej Behöver garnera tidigt och kommer inte att servera fören efter flera timmar, går det bra eller blir pannacottan rinnig?

    Maria

  • Väldigt små portioner. Jag ökade till dubbla ingredienser. Annars sanslöst gott!

    Anna helena

    Hej Anna Helena! Det blev lite små portioner, det håller vi med om. ICAs kockar har nu sett över receptet och ökat upp ingredienserna så var och en lagom efterrätt. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Väldigt god! Bytte ut Vaniljstång mot 1 påse saffran. Mixade pepparkaka till och de blev GALET gott!

    Emelie

  • Hej, går det att öka receptet till 20 portioner? Funktionen för att ändra detta fungerade inte i detta recept.

    Fanny

  • Om man gillar efterrätt skall man minst göra 4p till 2p. Använde givetvis färska bär. Var utan vaniljstång använde ca 1 tsk vanilj pulver i stället. Funka kanon. Gott.

    Ulf

  • Receptet för 4 pers passar bättre för 2 pers annars väldigt enkelt att göra och gott.

    Anna

  • Superlätt att göra och fungerar utmärkt med smalare grädde. Jag använde Mildas 4% grädde och det gick jättebra. Tycker dock att receptmängden är mer lagom för 2 personer än för 4. Bra att det inte är tillsatt något extra socker som det är i de flesta andra recept jag läst.

    Marie

  • Panacottan god - men kör med färska bär - inte så förtjust i limemarineringen eller hallonpure

    Suzanne

  • Superenkelt och gott recept på pannacotta! Har gjort denna flera gånger (även laktosfritt) och det har alltid blivit bra. Brukar dock skippa hallonpurén och köra färska hallon och blåbär :)

    Helena

  • Supergott! Jag valde att ha vanliga blåbär till för att tillföra lite syra, och så ett havreflarn till varje portion. Jag serverade det i cocktail-glass, ser ju väldigt festligt ut!

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi2972 KJ / 710 kCal
Fett56 g
Salt0.2 g
Kolhydrater43 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Brownietårta med vit chokladpannacotta
    Betyg 4.2 av 5.99 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckig vit chokladbräck
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxig nyårsdessert i glas
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad