Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Pannacotta är en klassisk norditaliensk puddingdessert. Denna är smaksatt med vit choklad och till det limemarinerade bär och hallonpuré - en riktig vinnare som kommer att älskas av dina middagsgäster!

Gör så här
00:00:00
00:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2972 KJ / 710 kCal
Fett56 g
Salt0.2 g
Kolhydrater43 g
Protein8 g
Kommentarer
36 stHej Behöver garnera tidigt och kommer inte att servera fören efter flera timmar, går det bra eller blir pannacottan rinnig?
Maria
Väldigt små portioner. Jag ökade till dubbla ingredienser. Annars sanslöst gott!
Anna helena
Hej Anna Helena! Det blev lite små portioner, det håller vi med om. ICAs kockar har nu sett över receptet och ökat upp ingredienserna så var och en lagom efterrätt. Hälsningar Harriet
ICA-köket
Väldigt god! Bytte ut Vaniljstång mot 1 påse saffran. Mixade pepparkaka till och de blev GALET gott!
Emelie
Hej, går det att öka receptet till 20 portioner? Funktionen för att ändra detta fungerade inte i detta recept.
Fanny
Om man gillar efterrätt skall man minst göra 4p till 2p. Använde givetvis färska bär. Var utan vaniljstång använde ca 1 tsk vanilj pulver i stället. Funka kanon. Gott.
Ulf
Receptet för 4 pers passar bättre för 2 pers annars väldigt enkelt att göra och gott.
Anna
Superlätt att göra och fungerar utmärkt med smalare grädde. Jag använde Mildas 4% grädde och det gick jättebra. Tycker dock att receptmängden är mer lagom för 2 personer än för 4. Bra att det inte är tillsatt något extra socker som det är i de flesta andra recept jag läst.
Marie
Panacottan god - men kör med färska bär - inte så förtjust i limemarineringen eller hallonpure
Suzanne
Superenkelt och gott recept på pannacotta! Har gjort denna flera gånger (även laktosfritt) och det har alltid blivit bra. Brukar dock skippa hallonpurén och köra färska hallon och blåbär :)
Helena
Supergott! Jag valde att ha vanliga blåbär till för att tillföra lite syra, och så ett havreflarn till varje portion. Jag serverade det i cocktail-glass, ser ju väldigt festligt ut!
Sara