Vit chokladmousse smaksatt med apelsin och kardemumma | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vit chokladmousse smaksatt med apelsin och kardemumma

En ljuvlig och mumsig efterrätt som kommer att smälta i din mun. Du vispar snabbt ihop äggvitor med grädde och smält vit choklad till en fluffig mousse som du smaksätter med apelsin och kardemumma och garnerar med knapriga nötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den sakta på låg värme i t.ex. en kastrull över ett vattenbad.
  2. Vispa äggvitorna kraftigt till ett hårt skum i en bunke.
  3. Rör snabbt ner den ljumma chokladen i äggviteskummet och tillsätt kardemumma, juice och apelsinskal från.
  4. Vispa grädden till lätt skum och vänd försiktigt ner den i chokladsmeten.
  5. Fördela moussen i portionsskålar, täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten innan servering.
  6. Servera gärna moussen med riven mörk choklad och/eller rostade finhackade nötter.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde. Läs noga innehållsförteckningen på den vita chokladen.

Tips

När ni vänder i grädden i chokladsmeten, se till att inte ta för mycket åt gången utan vänd ner grädden klickvis så att det blir en homogen massa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g vit choklad
  • 4 äggvitor
  • 1 krm mald kardemumma
  • 2 msk apelsinjuice
  • 1/2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan