Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

Betyg 3.8 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

En fräsch, vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin som går snabbt att tillaga. Koka kål och bulgur som du blandar med persilja och olja före du lägger upp på fat. Avnjut toppat med fikon, apelsin, fetaost, granatäppelkärnor och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
3 dl hel bulgur
2 apelsiner
1/2 granatäpple
5 torkade fikon
1/2 dl grovhackad bladpersilja
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 fetaost (à 150 g)
1 dl valnötter

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Bytte ut bulgur mot matvete, passade väldigt bra. Hade funkat att hälla i en förpackning kokta linser för att göra lite matigare.

    Johanna

  • En ny klassiker på vårt julbord. Har varit mitt bidrag de senaste åren och övriga släkten frågar efter receptet nu.

    Malin

  • Mycket gott och nyttigt. Körde sviskon istället för fikon.

    Thomas

Näringsvärde per portion

Energi1727 KJ / 413 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Granatäppelsirap
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxig fruktsallad med vit chokladsås
    Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad lax med granatäpple
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad