Vinterkryddad hirsgröt

4
3
Vinterkryddad hirsgröt

En glutenfri och värmande gröt som ger extra energi efter plugget, före träningen eller i väntan på sent kvällspass som krockar med middagen. Hirsgröten får vintrigt mustig smak av kanel, kardemumma och kryddnejlika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Vinterkryddad hirsgröt

Ingredienser

2 portioner
1 3/4 dl
hel hirs
3 dl
mjölk (3%)
1 dl
hackade torkade aprikoser
3/4 tsk
malen kanel
1/2 tsk
malen kardemumma
1/2 tsk
vaniljpulver
1 krm
malen kryddnejlika
2 krm
salt

Till serveing

apelsinskivor
pumpakärnor
mjölk

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Inger

2020-02-20

Mycket gott! För stora portioner dock!

Jameela

2018-02-28

Fantastistk god gröt som man med fördel kokar kvällen innan. Man kan sedan äta den som frukost och/eller mellanmål dagen efter. Funkar finfint att äta utan extra mjölk i tallriken, men med mycket apelsin!. Jag provade andra gången att utesluta kryddnejlika vilket blev snäppet godare eftersom kryddnejlika så lätt tar överhanden.

Irene

2018-01-20

Skulle vilj veta kolhydrat innehållet per portion för denna. Att veta kolhydratinnehållet i era recept gör det mycket lättare för oss diabetiker att veta om det är något för oss och att dosera insulin till måltiden.

Redaktionen ICAse

2018-02-13

Hej Irene! Nu har vi fyllt med näringsvärdena för detta recept. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2202 KJ / 525 kCal
Fett 13 g
Salt 1.96 g
Kolhydrater 79 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept