En glutenfri och värmande gröt som ger extra energi efter plugget, före träningen eller i väntan på sent kvällspass som krockar med middagen. Hirsgröten får vintrigt mustig smak av kanel, kardemumma och kryddnejlika.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2018
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer
Inger
2020-02-20Mycket gott! För stora portioner dock!
Jameela
2018-02-28Fantastistk god gröt som man med fördel kokar kvällen innan. Man kan sedan äta den som frukost och/eller mellanmål dagen efter. Funkar finfint att äta utan extra mjölk i tallriken, men med mycket apelsin!. Jag provade andra gången att utesluta kryddnejlika vilket blev snäppet godare eftersom kryddnejlika så lätt tar överhanden.
Irene
2018-01-20Skulle vilj veta kolhydrat innehållet per portion för denna. Att veta kolhydratinnehållet i era recept gör det mycket lättare för oss diabetiker att veta om det är något för oss och att dosera insulin till måltiden.
Redaktionen ICAse
2018-02-13Hej Irene! Nu har vi fyllt med näringsvärdena för detta recept. Hälsningar Michelle