Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Vinterkryddad hirsgröt

En glutenfri och värmande gröt som ger extra energi efter plugget, före träningen eller i väntan på sent kvällspass som krockar med middagen. Hirsgröten får vintrigt mustig smak av kanel, kardemumma och kryddnejlika.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka hirsen enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt aprikoser, kryddor och salt.
  2. Låt koka ca 10 minuter på svag värme under omrörning eller tills vätskan kokat in.
  3. Till servering: Fördela gröten i skålar. Toppa med apelsin och pumpakärnor. Servera med mjölk.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 3/4 dl hel hirs
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 3/4 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 2 krm salt
Till serveing
  • apelsinskivor
  • pumpakärnor
  • mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2202 kJ / 525 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept