Vinterkryddad hirsgröt
En glutenfri och värmande gröt som ger extra energi efter plugget, före träningen eller i väntan på sent kvällspass som krockar med middagen. Hirsgröten får vintrigt mustig smak av kanel, kardemumma och kryddnejlika.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
2 portioner
1 3/4 dl hel hirs
3 dl mjölk (3%)
1 dl hackade torkade aprikoser
3/4 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm malen kryddnejlika
2 krm salt
Till serveing
apelsinskivor
pumpakärnor
mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2202 KJ / 525 kCal
Fett13 g
Salt1.96 g
Kolhydrater79 g
Protein19 g
Kommentarer
Tidsangivelsen stämde mycket dåligt för den hirs jag hade hemma, gröten har inte kokat ihop och blivit mjuk och krämig på över en timme tyvärr. Så inget man gör i en handvändning (eller till hungriga barn…)
Frida
2022-11-27Väldigt god.
Anja
2022-11-08Mycket gott! För stora portioner dock!
Inger
2020-02-20