Vinterkryddad hirsgröt

En glutenfri och värmande gröt som ger extra energi efter plugget, före träningen eller i väntan på sent kvällspass som krockar med middagen. Hirsgröten får vintrigt mustig smak av kanel, kardemumma och kryddnejlika.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2202 KJ / 525 kCal
Fett13 g
Salt1.96 g
Kolhydrater79 g
Protein19 g
Kommentarer
5 stTidsangivelsen stämde mycket dåligt för den hirs jag hade hemma, gröten har inte kokat ihop och blivit mjuk och krämig på över en timme tyvärr. Så inget man gör i en handvändning (eller till hungriga barn…)
Frida
Väldigt god.
Anja
Mycket gott! För stora portioner dock!
Inger
Fantastistk god gröt som man med fördel kokar kvällen innan. Man kan sedan äta den som frukost och/eller mellanmål dagen efter. Funkar finfint att äta utan extra mjölk i tallriken, men med mycket apelsin!. Jag provade andra gången att utesluta kryddnejlika vilket blev snäppet godare eftersom kryddnejlika så lätt tar överhanden.
Jameela
Skulle vilj veta kolhydrat innehållet per portion för denna. Att veta kolhydratinnehållet i era recept gör det mycket lättare för oss diabetiker att veta om det är något för oss och att dosera insulin till måltiden.
Irene
Hej Irene! Nu har vi fyllt med näringsvärdena för detta recept. Hälsningar Michelle
ICA-köket